Fysik

Hjælp til fysik

07. februar 2013 af snilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. 
Sidder med en fysikaflevering, og har problemer med følgende opgave, som ses i det vedhæftede dokument.

Håber virkelig at i vil hjælpe.

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Svar #1
07. februar 2013 af snilo (Slettet)

Er der slet ingen hjælp af hente? :(


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. februar 2013 af papas (Slettet)

a) v=kvrod(2*g*h)

b) ΔΕ= mgh-mv^2/2

c) T = ΔΕ/2/m/c +50

 


Svar #3
07. februar 2013 af snilo (Slettet)

Tak for dét :)


Svar #4
07. februar 2013 af snilo (Slettet)

Jeg er helt lost i opg. b og c, er der en der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. februar 2013 af mathon

                          

 

                                         hvilken hastighed fik du i a) ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. februar 2013 af mathon

 

a)

                                      Epot      -->     Epot

                                 m • g • h   -->     0,5 • m • v2

                                 g • h   -->     0,5 v2

                                  v = (2 • g • h)0,5 = (2 • (9,7 m·s-2) • (88·103 m)0,5 = 1307 m/s


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. februar 2013 af mathon

b)

                                 Ekin_2 / Ekin_1    =    (v2 / v1)2 = (500 / 1307)2 = 0,146            

                                 Etab = (0,146-1 - 1) • Ekin_2 = 5,849 • 0,5 • (55 kg) • (500 m·s-1)2 = 4,02·107 J


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. februar 2013 af mathon

c)

          heraf medgår halvdelen til opvarmning af aluminiumrakethylstret

                                 Eopv = 0,5 (4,02·107 J) = 20,1 MJ

          aluminiumrakethylstret varmekapacitet

           CAl = (55 kg) • (0,90 kJ/(kg·K)) = 49,5 kJ/K = 0,0495 MJ/K

 

                                   modtaget energi         =           afgivet energi

                                         CAl • ΔT                =                 20,1 MJ 

                                    (0,0495 MJ/K) • ΔT    =               20,1 MJ

                                                               ΔT  =  (20,1 MJ) / (0,0495 MJ/K) = 406 K

                                                               Tslut - ((273+55) K) =  406 K

                                                               Tslut = (406 K) + (328 K) = 734 K

                                                                tslut = (734 -273) K = 461ºC

                                                               

                                                            

                   


Skriv et svar til: Hjælp til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.