Matematik

udregn støttepunkter (K-system)

07. februar 2013 af GurliMagrethe (Slettet) - Niveau: C-niveau

for de tre funktioner y=3x , y=-3x og y=3. 

 Jeg håber en kan hjælpe mig med denne opgave. På forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2013 af papas (Slettet)

1.     for x= 0 er y=0   for x =8 er y=24              (0,0)   (8,24)

2.    (0,0)     (-9,29)

3.    (9,3)       (-12, 3)


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. februar 2013 af SuneChr

Vi har tre rette linjer, beskrevet v.h.a. forskrifterne, henh,vis

(I)     y = 3x

(II)    y = - 3x    og

(III)   y = 3

En ret linje kræver kun, at vi kender højst to punkter, for at den kan beskrives.

Find derfor to punkter for hver af  (I) , (II)  og (III)   og træk en linje igennem hver af dem.

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der kræves netop to punkter for at beskrive en ret linie.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2013 af mette48 (Slettet)

#3 du har ret, der kræves netop 2 punkter, men praksis har vist at et tredie punkt ofte afslører at der er en fejl i udregningerne, da de tre punkter ikke ligger på en ret linie. 3. punkt vil afsløre disse regnefejl


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg er helt enig med dig her. Min bemærkning var mere ment for at korrigere udtalelsen i #2, at der er brug for højst to punkter. Jeg kunne have formuleret det med at skrive mindst to punkter i stedet.


Svar #6
08. februar 2013 af GurliMagrethe (Slettet)

Tak for svarene. Men jeg ved stadig ikke, hvordan man udregner støttepunkterne? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar 2013 af papas (Slettet)

man udvælger 2 værdier for x og udregner y

 

fx     y= - 3x          for x=-9  y= -3*(-9) = 27      stoettepunkt 1:    (-9,27)

        for x=4  y= -3*4= = -12      stoettepunkt 2:    (4 ,-12)


Svar #8
08. februar 2013 af GurliMagrethe (Slettet)

thanks. Nu tror jeg, jeg forstår :)


Skriv et svar til: udregn støttepunkter (K-system)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.