Fysik

hjælp til fysik

08. februar 2013 af willerboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

en galakse bevæger sig væk fra os med en fart på 1,38*10^5 m/s. Det modtagne lys har bølgelængden 434,2 nm. Beregn bølgelængden af det udsendte lys.

 

Nogen der kan forklare hvilken formel man skal bruge :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2013 af mathon

 
                       brug Dopplereffekten


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. februar 2013 af mathon

 

 

                            λ = (1 - (vM/c))•λM         når senderen betragtes som værende i hvile

                            λ = (1 - ( (1,38·105) / (3,00·108)) • (434,2 nm) = 0,99954 • ((434,2 nm) ) = 434,0 nm

 


Skriv et svar til: hjælp til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.