Matematik

find den spidse vinkel mellem 2 linier

08. februar 2013 af gitzpoul (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Je sidder med en opgave, som jeg ikke lige kan gennemskue. 

Jeg skal beregne den spidse vinkel mellem lininerne l og m

m: x + 3 y - 5 = 0

l: 2*x-4*y+9 = 0

Hvordan finder jeg den spidse vinkel ? 

- På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2013 af mathon

                        vinklen mellem to linjer
er lig med
                        vinklen mellem deres normalvektorer      n1 = [1,3]  og  n2 = [2,-4]


                                               |n1n2|         | [1,3]•[2,-4] |
                         cos(Vspids)   -----------  =   ----------------
                                             |n1| • |n2|        √(10)•2√(5)
 


                 


Svar #2
08. februar 2013 af gitzpoul (Slettet)

Tak :) 


Skriv et svar til: find den spidse vinkel mellem 2 linier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.