Matematik

Puslespil konstanter

08. februar 2013 af Purløg (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Her er et link til opgavens skema.

Og så til opgavebeskrivelsen:

Der er med god tilnærmelse tale om en sammenhæng af typen y = bxa, hvor x er antallet af brikker, og y er tidsforbruget, målt i sekunder.
a) Bestem konstanterne af a og b.
b) Hvor stort et puslespil kan en person nå at samle på 4000 sekunder

Jeg forstår ikke hvad jeg skal gøre? :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2013 af NejTilSvampe

a) Udfør potensregression på dit sildeben

b) Beregn f(4000) , hvor f er den funktion du finder frem til i den første delopgave.


Svar #2
08. februar 2013 af Purløg (Slettet)

Hvordan laver jeg en potensregression?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2013 af NejTilSvampe

#2 - det afhænger af din grafregner/matematikprogram. Læs din manual eller spørg en lærer/ven/veninde. Evt. Skriv hvad end værktøj du bruger her og håb på at nogen der har forstand på det læser tråden.


Svar #4
08. februar 2013 af Purløg (Slettet)

Vi bruger Excel 2010.

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2013 af SuneChr

Vedhæftet fil:SP 0802131553.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. februar 2013 af NejTilSvampe

Ved genlæsning af #0, indseer jeg at jeg må rette mig selv i #1.

b) Løs ligningen f(x) = 4000 , hvor f(x) er den funktion du finder frem til i den første delopgave.


Svar #7
08. februar 2013 af Purløg (Slettet)

#5 - Wow, tak! Det ser fint ud, men hvordan er det så lige at jeg finder ud af at bestemme a og b ud fra det?

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Konstanterne a og b aflæses af det regressionsudtryk, som er fundet med Excel i #5.

De kan så benyttes til at løse ligningen f(x) = 4000 i spm b) .


Svar #9
08. februar 2013 af Purløg (Slettet)

#8 - nu må du undskylde hvis jeg snakker helt sort, men er ikke så kvik til matematik...
Hvilke af tallene repræsenterer a og b?

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Modellen er givet ved f(x) = b · xa .

I #5 er fundet dette udtryk i Excel

f(x) = 1,5643·x1,4344 .

Du burde så være i stand til at aflæse værdierne for a og b. Men det er vel sådan set underordnet hvad man kalder a og b, når man skal benytte modellen

f(x) = 1,5643·x1,4344

til at løse ligningen f(x) = 4000 .


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. februar 2013 af NejTilSvampe

#10 - ikke underordnet ift. delopgave a)

#9 -

f(x) = b    *   x   ^  a

f(x) = 1,5643x^1,4344


Svar #12
09. februar 2013 af Purløg (Slettet)

#5 igen - Kan du beskrive for mig, hvordan jeg laver det der regressionsskema? Jeg har værdierne, men ved ikke hvordan jeg gør det til  en "graf"...

#11 og #10 - Nu tror jeg bedre, jeg forstår det. Tak. :)


Skriv et svar til: Puslespil konstanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.