Matematik

Matematik aflevering

10. februar 2013 af 12345abcd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har nogle afleveringer i en opgave, som jeg ikke helt forstår, så hvis i kunne hjælpe mig, ville det være rigtig dejligt! :-)

 

Opg. 4:

Hvor lang tid man kan udføre hård fysisk træning, inden man bliver udmattet, afhænger af højden over havet.

(forestil jer det er en tabel herunder)

Højden over havet (km) -   0,30 - 2,80

Tid inden udmattelse (sek) - 320 - 210

(tabel slut)

Det er med god tilnærmelse tale om en sammenhæng af typen y = ax+b, hvor x er højden over havet (målt i km),

og y er den tid (målt i sekunder), der går, inden man bliver udmattet.

a) Bestemt tallene a og b

b) Hvad fortæller tallet a om den tid, der går, inden man bliver udmattet?

 

Opg. 5:

Tabellen viser den månedlige SU for 18-19 årige hjemmeboende i en ungdomsuddannelse.

(forestil jer der er en tabel nedenunder)

Årstal - 2007 - 2012

Månedlig SU i kr. - 1074 - 1254

(tabel slut)

a) Omregn tabellens data til indekstal med basisår 2007.

Prisindekset for charterrejser har udviklet sig som nedenstående tabel (basisår 2000).

(forestil jer der er en tabel nedenunder)

Årstal - 2007 - 2012

Charterrejsende prisindeks - 114,1 - 132,3

b) Undersøg, om den månedlige SU eller prisen på charterejser er vokset mest fra 2007 til 2012.

 

 

Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2013 af ChemistryIsKey

a)

Du har to punkter; Q(0.3 , 320) og P(2.8 , 210)

Hældningen (a) bestemmes med formlen

     a = (y2 - y1) / (x2 - x1) = (210 - 320) / (2.8 - 0.3) = -44

Skæringen med 2.-aksen bestemmes med formlen

     b = y - ax = 210 - (-44) * 2.8 = 333.2

Funktionsforskriften bliver altså

     f(x) = -44x + 333.2

b)

Tallet a fortæller om, at hver gang du går 1 km længere over havet (1 ud på 1.-aksen), så kan udholde 44 sekunder mindre før man bliver udmattet :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2013 af mette48 (Slettet)

Lav liniær regretion over tallene i tabellen


Svar #3
11. februar 2013 af 12345abcd (Slettet)

Tusind tak for svarene! :-)

Er der nogen der kan hjælpe med opg. 5, så ville det være rigtig dejligt!


Skriv et svar til: Matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.