Matematik

Hvad er største areal af en retvinklet trekant, når:

10. februar 2013 af tunni98 (Slettet)

Har fået  en opave der lyder på at jeg skal finde det største areal af en retvinklet trekant nåt den højden er x og grundfladen er x-20 

nogle ideer??

Har selv fundet frem til at x skal være 10


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2013 af peter lind

brug at arealet af en trekant er ½*højde* grundlinjen


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2013 af mette48 (Slettet)

A = ½h*g = ½*x*(x-20)

find max/min for denne funktion ved at sætte A'=0

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Problemet er, at opgaven ikke har nogen løsning, som den er formuleret. Måske er højden x, og grundlinien er (20-x) i stedet. Derved er arealet et 2.-gradspolynomium i x, der vender grenene nedad og derfor har maksimum i sit toppunkt.

Det giver jo heller ingen mening, som det er formuleret i #0, med trådstarters løsning x = 10 .


Skriv et svar til: Hvad er største areal af en retvinklet trekant, når:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.