Matematik

Nem reducering

10. februar 2013 af Danmark4life (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Har jeg ret?

3a + 2b - 5a  giver    =   -2a + 2b

3 * (a+ 3) giver          =    3a- 9

(a + 3)^2 giver           =     a + 9

 

 

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Kun den første er korrekt.

I 2) skal der ganges korrekt ind i parentesen

i 3) skal man benytte en kendt kvadratsætning.


Svar #2
10. februar 2013 af Danmark4life (Slettet)

giver 2) a + 9

3) ^2 betyder at det er 3 i anden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

2) nej, det er heller ikke korrekt. Hvert led inde i parentesen skal ganges med faktoren udenfor.

3) Det er hele parentesen, der skal opløftes i 2. potens.  (a+3)2 betyder  (a+3)·(a+3) .


Svar #4
10. februar 2013 af Danmark4life (Slettet)

Jeg giver op, jeg kan det ikke.

gætter på det 2) 9a

ög 3) giver 3a#3
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal ikke gætte, men benytte de regler du har lært.

2) Man ganger en toleddet størrelse med et tal ved at gange hvert led i størrelsen med tallet:

3·(a+3) = 3·a + 3·3 = 3a + 9

3) Man skal benytte en kendt kvadratsætning: (a+b)2 = a2 + 2ab + b2 . Erstat "b" med "3"  og reducer.


Svar #6
10. februar 2013 af Danmark4life (Slettet)

Okaay tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Nem reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.