Matematik

beregn vinklen mellem vektor a og a+b

11. februar 2013 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har et lille problem. ved ikke om det er TII eller hvad det er... 

 

Please hjælp!

 

den første som giver 48 grader er rigtig, men en næste skal give ca 13,7 grader, men jeg får den til 79???

 

Vektor a er (5,-2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Start med at definere hvordan de to vektorer a og b er givet. Jeg kan aflæse b = [2 , 1] , men du oplyser ikke, hvordan vektor a er givet.

Måske er det en fortsættelse af din anden opgave https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1303564

I så fald er a = [5 , -2].

Vinklen v mellem de to vektorer er så givet ved

cos(v) = (ab) / (|a||b|) = 8/((√29)·(√5)) , hvoraf v = 48,366º .

Vinklen w mellem vektorerne a og a+b regnes på helt samme måde, idet a+b = [7 , -1],

cos(w) = 37/((√50)·(√29)), hvoraf w = 13,671º


Svar #2
11. februar 2013 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

Jeg prøver! ;) Men kan ikke finde længden af a+b ??? den siger error 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at regne opgaven i hånden i stedet for at bruge et værktøj, som du endnu ikke har fået kørekort til.

|a+b| = |[7 , -1]| = √(72 + (-1)2) = √50 .

Hvis du søger længden af vektoren a+b er det vel fjolleri at bede om længden af tallet 37. Hvad har 37 med vektoren a+b at gøre? De 37 er talværdien af a•(a+b) .


Svar #4
11. februar 2013 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

Sådan!!! :D hurra! tusinde tak!


Svar #5
11. februar 2013 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

jeg fattet licensen nu! :D


Skriv et svar til: beregn vinklen mellem vektor a og a+b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.