Matematik
bestemt integral
jeg skal løse dette bestemte integral. det giver dog ingen mening for mig.
Bestem integralerne
∫0 og 1 5x4 ex^5+1dx.
af hvad jeg kan se vil t være t= x^5+1
og denne kan vi differenterer til dt/dx=5x^4
resten går galt for mig
Svar #1
12. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)
Ja, det er korrekt, at man skal benytte substitutionen t = x5+1 , så at dt = 5x4 dx . Man får så
0∫1 5x4·ex^5+1 dx = 1∫2 et dt
Man skal her huske at ændre grænserne, når man skifter variabel.
Svar #2
12. februar 2013 af mathon
0∫1 ex^5+15x4dx
u = x5+1 og dermed 5x4dx = du
0∫1 ex^5+15x4dx = 1∫2 eudu = e2 - e1 = e(e-1)
Svar #3
12. februar 2013 af peter lind
Jeg går ud fra at du vil foretage integration ved substitution. Det giver kun mening hvis det er funktionen 5x4*ex^5+1 du vil integrere og ikke den funktion du angiver. Det er bedre at angive dt = 5x4dx. Så er det lettere at se hvad du skal gøre
Svar #5
12. februar 2013 af PedoPandaPropaganda (Slettet)
øhh kan en af jer poste et lidt længere eksempel. jeg følger jer ikke helt. de nye grænser er vel ved at du indsætter i t?
Svar #6
12. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)
#5
Ja, når x løber mellem 0 og 1, løber t = x5+1 mellem 0+1 = 1 og 15+1 = 2 .
1∫2 et dt = [ et ]21 = e2 - e = e·(e-1)
Svar #7
12. februar 2013 af PedoPandaPropaganda (Slettet)
ohh jeg fatter det nu... gud velsigne jer :)
Skriv et svar til: bestemt integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
