Matematik

Integration

13. februar 2013 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Er denne opgave korrekt?

Jeg har vedhæftet en fil med opgaven..

På forhånd tak!! ;-)

Vedhæftet fil: Integration.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2013 af mathon

 

                      Ja


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2013 af NejTilSvampe

Du har løst opgaven korrekt, men du har glemt parenteser ved (2a)3 ≠ 2a3, (Ironisk nok har du lavet en overflødig parentes ved (1/3 * a3) = 1/3 * a3  ).

Samtidigt er din nævner på højre side forsvundet. Det går kun op fordi du laver det samme ulovlige nummer i mellemregningen under på venstre side.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2013 af mathon

korriger
til

Vedhæftet fil:integral_53.doc

Svar #4
13. februar 2013 af matematiklytter (Slettet)

#2. er det ved 1/3*(2a)3-1/3*a3= 56?

Hvad skal jeg gøre med nævneren 3?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2013 af NejTilSvampe

#4 -

Der skal stå

1/3*(2a)3-1/3*a3= 56 /3  <----


Svar #6
13. februar 2013 af matematiklytter (Slettet)

#5
Okay. Så bliver næste led 8a3 - a= 56/3

=> 7a3 = 56/3

Hvad gør jeg så herfra?

Før  fjernede jeg bare 3, da jeg ikke vidste, hvad jeg skulle gøre af det.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. februar 2013 af mathon

 

                (8a3 - a3)/3 = (56/3)

                7a3/3 = (56/3)

                7a3 = 56

                a3 = 8 = 23

                a = 2


Svar #8
13. februar 2013 af matematiklytter (Slettet)

Må man godt selv tilføje (8a3 - a3)/3 = (56/3) her??


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. februar 2013 af mathon

      ...hvem skulle forhindre dig i det?


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. februar 2013 af NejTilSvampe

#6 - hvad i al verden...?

Du kan da ikke bare fjerne konstanter som det passer dig bare fordi du ikke ved hvad du skal gøre af dem....

1/3*(2a)3 -1/3*a3= 56 /3

Gang begge sider med 3, se hvad der sker.

En ting der illustreres tydligt her, er at det ikke er dine evner i selve integralregningen der mangler, men i det fundamentale inden for algebra. Jeg ville forslå at du går tilbage og genopfrisker dit førsteårs pensum.


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.