Matematik

Lidt funktions hjælp

14. februar 2013 af Id0000 (Slettet)

Hej, har en opgave omkring standselængden (s(x)) for en bil. Funktionen er:

s(x) = 1/100 * x^2 + 1/10 * x

Jeg får af vide, at standselængden er 30 m, dvs.

30 = 1/100 * x^2 + 1/10 * x

Og skal nu bestemme bilens hastighed (x) , inden den begyndte at bremse

Princippet er jo enkelt, men kan ikke få den til at gå op?
Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2013 af mathon

 

                              ((1/10)x)2 + (1/10)x - 30 = 0   x>0

sæt
         (1/10)x = y>0

                              y2 + y - 30 = 0    y>0

                                    y = 5

hvoraf
                              (1/10)x = 5    

                              x = 50

 


Svar #2
14. februar 2013 af Id0000 (Slettet)

Tak!

Men mener du ikke 1/100, du har skrevet 1/10 begge steder, men den ene var 1/100??


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2013 af mathon

 

                   ( (1/10)•x )2  = (1/100)x2


Svar #4
14. februar 2013 af Id0000 (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Lidt funktions hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.