Matematik

Lidt flere inverse funktioner

14. februar 2013 af Id0000 (Slettet)

Ja, jeg er i lidt problemer!

Gør rede for at f har en omvendt funktion

f(x)=2√ x+1   - 3  (kvrod af x+1)

Dvs. vi isolerer x, men hvordan??


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2013 af peter lind

isoler den ene af kvadratrødderne og kvadrer den derved fremkomne ligning. Derved forsvinder den ene kvadratrod. Derefter gentag for den anden kvadratrod.


Svar #2
14. februar 2013 af Id0000 (Slettet)

Kan du vise det med ligningen? 

Forstår ikke det med de to kvadratrødder, splitter du √x+1 eller??


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Jeg går ud fra, at funktionen er

f(x) = 2·√(x+1) - 3 , x ≥ -1 .

Man finder den inverse funktion ved at isolere x som funktion af y af

y = 2·√(x+1) - 3 , dvs

4(x+1) = (y+3)2 , eller

x = (1/4)·(y2 + 6y + 9) -1 , y ≥ -3

Bytter man om på rollerne for x og y, får man så

y = f-1(x) = (1/4)·(x2 + 6x + 9) -1 , x ≥ -3


Svar #4
14. februar 2013 af Id0000 (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Lidt flere inverse funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.