Fysik

Bestemt skråplanets vinkel med vandret

17. februar 2013 af ViviKim (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

jeg har et lille problem i forhold til denne opgave.

1. En klods glider gnidningsfrit på et 15m langt glat skråplan. Efter 1 sekunder er den gledet 1.56m og efter 3 sekunder er den gledet 13.4m.

a) Bestem klodsens begyndelseshastighed og acceleration samt skråplanets vinkel med vandret.

v0 = 0.111 m/s & a = 2.90 m/s2

Jeg har regnet mig frem til v0 og a, men kan ikke finde ud af hvordan jeg når frem til skråplanets vinkel med vandret.

Håber nogen kan hjælpe mig?


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. februar 2013 af peter lind

Kraften kommer fra tyngdekraften så a = g*sin(α)


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. februar 2013 af mathon

   

                                    v2 - vo2
                              a = -------
                                     2Δs

 

                             α = sin-1(a/g)

                             


Svar #3
17. februar 2013 af ViviKim (Slettet)

Tusind tak for hjælpen !


Skriv et svar til: Bestemt skråplanets vinkel med vandret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.