Matematik

Ligning hvor x står i potens

17. februar 2013 af NiBaSi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, jeg står og har et problem med en ligning der lyder således: 4*2^4x+3=9.

Og jeg ved at svaret er -0,457519, men jeg har ikke nogen udregning på det, er der nogen der kan hjælpe med det ? På forhånd tak :-)

Venlig hilsen Niels


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Start med at isolere leddet med eksponentialfunktionen;

4·24x = 9-3 = 6

og divider med 4

24x = 6/4 = 3/2

Tag log() på hver side og isoler x til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2013 af mathon

 

                                       424x+3= 9

                                       24x+3 = (9/4)

                                       ln(2) • (4x+3) = ln(9/4)

                                       4x + 3 = ln(9/4) / ln(2)

                                       4x  = ((ln(9/4) / ln(2)) - 3)


                                        x = ((ln(9/4) / ln(2)) - 3) / 4
 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Nu har du fået to fortolkninger af opgaven.

Den ene løser ligningen

4·24x + 3 = 9 ,

den anden løser ligningen

4·24x+3 = 9 .

Kun du selv ved, hvordan din ligning faktisk ser ud.


Svar #4
17. februar 2013 af NiBaSi (Slettet)

Okay mange tak skal i have ! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2013 af mathon

 

        ...det kan måske lære dig at skrive opgaveteksten éntydigt ved korrekt brug af parenteser
      
 


Svar #6
17. februar 2013 af NiBaSi (Slettet)

Ja det beklager jeg.


Skriv et svar til: Ligning hvor x står i potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.