Matematik

Lineær funktion y=ax+b

18. februar 2013 af Brian15 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjææælp!
Se billedet det en opgave jeg ikke lige kan finde ud af :P
 

Vedhæftet fil: glider.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kender to punkter på grafen og skal bestemme ligningen for den rette linie gennem de to punkter.

Indsæt i formlen for hældningskoefficienten a bestemt ud fra to punkter.


Svar #2
18. februar 2013 af Brian15 (Slettet)

Det gav ikke lige mening.. :P


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad forstår du ikke i det? Man kender de to punkter

(1 , 1472000) og (4 , 1352000)

og skal bestemme forskriften y = ax + b for den rette linie, der går gennem de to punkter. Benyt formlen for hældningskoefficienten

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

som du sikkert også kan finde i din bog. Når a er bestemt, bestemmer man koefficienten b ved at indsætte det ene punkts koordinatsæt i forskriften.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2013 af 123434 (Slettet)

(1472000-1352000)/(1-4)=120000/-3=-40000

1472000=-40000+b

b=1512000

y=-40000x+1512000

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2013 af ChemistryIsKey

a)

     a = (y2 - y1) / (x2 - x1) = (1352000 - 1472000) / (4 - 1) = -40000

     b = y - ax = 1472000 - (-40000) · 1 = 1512000

Derfor bliver forskriften

     y = ax + b = -40000x + 1512000

b)

Forudsæt, at y = 1100000, og du får

     1100000 = -40000x + 1512000

     -40000x = -412000

     x = 10.3

Det vil altså være omkring foråret i år 2010 :-)


Skriv et svar til: Lineær funktion y=ax+b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.