Matematik

kuglens bane, svær opgave

19. februar 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg kan slet ikke forstå, hvad der sker her. Hvilken type funktion er det, og hvordan løser jeg opgaverne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Banekurven er en parabel. Find den positive rod i ligningen f(x) = 0 . Bestem toppunktets y-koordinat.


Svar #2
19. februar 2013 af cecilied34 (Slettet)

tak for svar. det giver rigtig god mening. Dog forstår jeg ikke hvordan jeg finder den positive rod i ligningen f(x) = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

f(x) = 0

a • x2 + b • x + c = 0

og brug følgende  (da b2 - 4ac = 0,82 - 4 • (-0,5) • 2,3 > 0):

  x = (- b ± √ (b2 - a•c)) / (2•a)


Svar #4
19. februar 2013 af cecilied34 (Slettet)

Jeg kommer frem til x = 1.489, men det giver jo ikke mening, når der står, at akserne har længden 1 m?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Akserne benytter 1m som længdeenheden. Det betyder, at indsættes en x-koordinat i enheder af 1m, kommer f(x) ud i enheder af 1m.

2.-gradsligningen er

-0,5x2 +0,8x +2,3 = 0

Regner man rødderne korrekt, får man

x1 = -1,489m og x2 = 3,089m


Svar #6
19. februar 2013 af cecilied34 (Slettet)

Arh, okay, så mit svar er korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, dit svar er forkert. Du har en fortegnsfejl et sted. Se #5.


Svar #8
19. februar 2013 af cecilied34 (Slettet)

Okay, tak skal du have!


Skriv et svar til: kuglens bane, svær opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.