Fysik

Varme og tid opgaver

19. februar 2013 af Woodbrook (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har nogen problemer med nogen opgaver. Håber i kan hjælpe mig ^^

Du skal opvarme 0,75 L vand i en aluminiumskedel. Kedlen vejer 0,45 kg. Begyndelsestemperaturen af vand og kedel er 12?. Kedlen tilføres en elektrisk effekt på 1,8 kW

- Beregn den tilførte varmemængde i 1 min.:

Her har jeg sagt:

1,8 kW•1000•60s = 108000 J

 

- Beregn temperaturstigningen af kedel med vand på 1 min.

Men at man skal noget med 

vandopvarmning+aluminiumopvarmning

Og at cAL=900 J/(kg•ºC) = 0,90 kJ/(kg·K)

Men jeg ved ikke hvad man skal gøre TT-TT

- Hvor lang tid går der før vandet koger?

...  her er jeg blank 

 

Forestil dig, at du har 10 g vand, som er opvarmet til kogepunktet. 
- Beregn den varmemængde, der skal tilføres vandet for at fordampe det til vanddamp ved temperaturen 100?.

Her skal jeg bruge formlen:
Qsmelt=mvand•Lf
Hvor vands fordampningsvarme er Lf=2257 kJ/kg

Qsmelt=10 kg•2257 kJ/kg =22570 kJ


- Hvor stor er den varmemængde, der frigøres fra dampen, når den igen fortættes til vand ved 100?.?

... her ved jeg ikke ... Jeg overvejer om man skal bruge formlen: Q=C·(T2-T1) ... Men kan ikke se hvordan

 

Håber i kan hjælpe mig ^^

 

 

 


Svar #1
19. februar 2013 af Woodbrook (Slettet)

Ups jeg mener at gange med 100 grader i opgave "Beregn den varmemængde, der skal tilføres vandet for at fordampe det til vanddamp ved temperaturen 100?"

Qsmelt=10 kg•2257 kJ/kg •100 =2257000 kJ

Det virker bare for højt

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. februar 2013 af peter lind

Du skal regne med at gryde og vand opnår samme sluttemperatur


Skriv et svar til: Varme og tid opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.