Matematik
Funktioner
02. oktober 2005 af
søren_sko (Slettet)
m(t) angiver mænden af radioaktivt isotop til tiden t. ~(uendelighedstegnet=~)
dM/dt=1-0,29M, M(0)=0
bestem forskriften for M
- her har jeg brugt seperation af de variable og fået y=3.44828 - 3.44828*(.748264)^(x) ..rigtigt..??
Bestem det tidspunkt t0, hvor mængden af den radioaktive isotop er nået op på 95% af M~.
- der er jeg desværre lidt tabt, har ikke nogen rigtig go idé til en mulig løsningsform.. ???
dM/dt=1-0,29M, M(0)=0
bestem forskriften for M
- her har jeg brugt seperation af de variable og fået y=3.44828 - 3.44828*(.748264)^(x) ..rigtigt..??
Bestem det tidspunkt t0, hvor mængden af den radioaktive isotop er nået op på 95% af M~.
- der er jeg desværre lidt tabt, har ikke nogen rigtig go idé til en mulig løsningsform.. ???
Svar #1
03. oktober 2005 af john vs. jon (Slettet)
ja det er helt rigtigt. ville nok bare vælge at sige:
M(t)=(1/0.29)-(1/0.29)e^(-0.29x)
det gør det en del nemmere, at overskue hvilken funktion det er!
til den anden siger du skam bare:
M(t0)=0.95*M~
M(t)=(1/0.29)-(1/0.29)e^(-0.29x)
det gør det en del nemmere, at overskue hvilken funktion det er!
til den anden siger du skam bare:
M(t0)=0.95*M~
Skriv et svar til: Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
