Matematik

Brede af bue?

21. februar 2013 af BoletteDC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har den her  model, hvor alle enheder er målt i meter, følger buen den positive del af grafen for funktionen
f(x)=211,4885-10,4801*(e^0,0329x+e^(-0,0329x))
Jeg skal bestemme buens brede ved jordoverpladen. Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre..


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2013 af SuneChr

Søg her på portalen

The Gateway Arch

hvor den har været behandlet.

                    L I N K

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f(x) = 0. Der er to rødder, x1 og x2, og |x2 - x1| er da den søgte bredde ved jordoverfladen.

Bemærk, at man kan skrive

f(x) = 211,4885 - 2·10,4801·cosh(0,0329x)


Svar #3
21. februar 2013 af BoletteDC (Slettet)

#2


Løs ligningen f(x) = 0. Der er to rødder, x1 og x2, og |x2 - x1| er da den søgte bredde ved jordoverfladen.

Bemærk, at man kan skrive

f(x) = 211,4885 - 2·10,4801·cosh(0,0329x)

 

Når jeg sætter f(x) = 0. så får jeg tallene x = -91,2531 og x = 91,2531... Men tvivler... Meget


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man finder

cosh(0,0329x) = 211,4885/(2·10,4801) = 10,09 , hvorfor

x = ±cosh-1(10,09)/0,0329 = ±91,2531 .

Din løsning er korrekt. Bredden er så

|x2 - x1| = 2·91,2531 = 182,506m


Skriv et svar til: Brede af bue?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.