Matematik

Komplekse eksponentiel funktion e^(a-bi)

22. februar 2013 af MONEYMAKER2200 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

jeg er i gang med følgende opgaver som lyder på:

følgende kompleks tal:  e^7-2π i   / 2-i     ønskes udtrykt på rektangulær form og på polær form.

her er jeg lidt i tvivl om hvordan jeg skal gribe det an.

der er jo en regneregel som siger

e^a+bi = (e^a) * (e^bi) . men hvad så hvis det er minus istedet for plus, vil det så være division istedet for multiplikation eller det har ingen betydning?

Jeg vil sætte stor pris på hvis nogen kunne komme med et step by step løsning til dette?

 

 

Venlig Hilsen

Undertegnet


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter, at e-2πi = 1 . Derfor har man

z = e7-2πi / (2-i) = e7 / (2-i) = e7·(2+i) / ((2+i)(2-i)) = e7·(2/5) + i·e7·(1/5) = e7/ (√5) · ( (2/√5) + i·(1/√5) ) ,

med

|z| = e7/ (√5) og cos(θ) = (2/√5) , og sin(θ) = (1/√5) , hvor z = |z|·e .


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2013 af thomaslarsen90 (Slettet)

giver det ikke minus 1 frem for +1 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad mener du, skal være -1 ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. februar 2013 af thomaslarsen90 (Slettet)

første linje i #1, men jeg er ikke sikker


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

man har

e-2πi = e-2πi+2πi = e0 = 1 .

e-2πi = cos(-2π) + i·sin(-2π) = cos(-2π+2π) + i·sin(-2π+2π) = cos(0) + i·sin(0) = 1


Svar #6
22. februar 2013 af MONEYMAKER2200 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, det gav bedre mening nu, for jeg fik: (e^7 /√5) * e^(2π-1/2)i

Lige en sidste ting hvis det ikke er for meget at bede om.

 

Hvordan skriver du den helt præcis på rektangulær form er nemlig i tvivl om hvordan det opskrives, jeg formoder at du regner den om fra polære til rektangulær. Skal udtrykket så hedde:

 

|z|=e^7 /√5 *cos(2/√5)+i*sin(1/√5)  ?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Den rektangulære form er givet i #1:

z = e7·(2/5) + i·e7·(1/5) .

For den polære form z = |z|·e bemærkede jeg, at

|z| = e7/ (√5) og at

cos(θ) = (2/√5) , og sin(θ) = (1/√5)


Skriv et svar til: Komplekse eksponentiel funktion e^(a-bi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.