Matematik

Har jeg udregnet denne ligning korrekt?

22. februar 2013 af nelarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle, jeg har fået følgende opgave:

For mønter gælder følgende sammenhæng mellem vægten m (målt i gram), diameteren d (målt i mm) og tykkelsen h (målt i mm):

m = k * d^2 * h

hvor k er et tal, der afhænger af materialet.

Danske ti-krone-mønter vejer 7 gram, har diamteren 23,35 mm og tykkelsen 2,30 mm.

a) Bestem tallet k for danske ti-krone-mønter.

 

Min fremgangsmåde var således:

Jeg isolerede k ved at sige

k = 7 * (23,35^2 * 2,30) = 8778 .. Så tog jeg kvadratroden af det, hvilket gav 93,69. Er det korrekt? :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. februar 2013 af nielsenHTX

det er ikke korrekt det er

7=k*(23,35)2·2,3  

 du skal løse

divider med (23,35)2·2,3


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. februar 2013 af LeonhardEuler

     7                                                                                                                                                                                                       23,352*2,3   

 

=0,005582

 

Du har flyttet forkert rundt på tingene.


Svar #3
22. februar 2013 af nelarsen (Slettet)

Hvorfor skal det divideres, og ikke ganges?


Brugbart svar (2)

Svar #4
22. februar 2013 af LeonhardEuler

#3

m = k * d2 *h

Når du flytter d2 og h over på den anden side, for at isolerer k, derned bliver det til dividere. Der er noget man lærer i folkeskolens ældre klasser. Hvis man gør flytter noget over på den anden side af lighedtegnet bliver det til det modsatte, altså fra gange til dividere.

    m    = k                                                            

  d2*h


Brugbart svar (2)

Svar #5
22. februar 2013 af nielsenHTX

#3

måske det er (23,35)2·2,3 der forvirrer dig lidt, men husk det bare er et tal.

hvis nu ligningen var

3x=3 isolere x. hvad gør du så? så divider du med tallet foran x'et(kaldes en koefficient) altså 3 så

x=3/3=1

det er præcis det samme princip her er tallet foran din ubekendte bare (23,35)2·2,3


Brugbart svar (2)

Svar #6
22. februar 2013 af LeonhardEuler

Prøv først at flytte rundt på ''bogstaverne'', og derefter indsætte tallene og udregne stykket.


Brugbart svar (2)

Svar #7
22. februar 2013 af SuneChr

# 3

Der gælder for enhver ligning, som er helt fundamentalt, for at kunne løse en ligning:

- en ligning forandres ikke ved at addere samme tal på begge sider af lighedstegnet,

- en ligning forandres ikke ved at subtrahere samme tal på begge sider af lighedstegnet,

- en ligning forandres ikke ved at multiplicere med samme tal på begge sider af lighedstegnet,

- en ligning forandres ikke ved at dividere med samme tal, ≠ 0 , på begge sider af lighedstegnet.

Ligningen er som en skålvægt, hvor der skal være balance, for at lighedstegnet gælder.


Svar #8
22. februar 2013 af nelarsen (Slettet)

Tak for jeres svar allesammen, ja det er sandt det er folkeklasse stof, kan godt se jeg har lavet en dummefejl nu.


Skriv et svar til: Har jeg udregnet denne ligning korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.