Matematik

Chi i anden

23. februar 2013 af frederikhberg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen der kan give en god forklaring på hvorfor de forventede værdier i en chi i anden test skal være 5 eller derover. Det har selvfølgelig noget med statistisk sikkerhed at gøre, men.. Forstår ikke lige hvordan.

 

MVH


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2013 af peter lind

Det skal den heller ikke i almindelighed. Middelværdien er lig med antal frihedsgrader. At den ligger over eller under middelværdien er heller ikke noget krav. Hvis resultatet bliver for stort vil man forkaste 0 hypotesen; men hvor stort dette er kommer an på antal frihedsgrader og signifikansniveau


Svar #2
23. februar 2013 af frederikhberg (Slettet)

Jeg tror du misforstår mit spørgsmål. Jeg taler ikke om selve p-værdien og at man kan have sat et signifikantsniveau til eksempelvis 5. 

Men får at testen er valid beskriver flere steder at de forventede værdier ikke må være mindre end 5. Mit spørgsmål går på hvorfor de ikke må det? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2013 af peter lind

χ2 forudsætter normalfordeling; men den bruges ofte i tilfælde , hvor det kun tilnærmelsesvis er en normalfordeling, Sådanne tilnærmelser stiller ekstra krav til data, og det er sandsynligvis sådan et krav, du er stødt på.


Skriv et svar til: Chi i anden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.