Matematik

vektor regning prøve. hjælp

23. februar 2013 af hejmeddig121 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis man får giet et punkt og en parameterfremsstilling, hvordan kan man så vide om punktet ligger på linjen?

 

eks: (x,y) = (1,2) + t ( 2,3) og man skal vide om punktet (4,7) ligger på linjen


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2013 af peter lind

¨Se efter om ligningssystemet (4,7) = (1, 2) = t(2,3) har en løsning. Du kan for eks. løse den for x koordinaten og dernæst se om den fundne værdi stemmer med y koordinaten


Svar #2
25. februar 2013 af hejmeddig121 (Slettet)

skal man så lave den om en linjens ligning og derefter indsætte enten x- eller y-koordinatet, så man kan se om det stemmer overens


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2013 af peter lind

Det er også en mulighed; men forslaget i #1 er lidt nemmere


Skriv et svar til: vektor regning prøve. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.