Matematik

Find b-værdi: P(x)=x^2+bx-5 m. toppunkt

24. februar 2013 af Tran1396 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har til opgave at finde b-værdien i denne andegradspolynomium - P(x)=x^2+bx-5..

grafen har toppunkt i x = -1,5

Hvordan skal dette gribes an? skal jeg isolere b, eller skal jeg lave noget magi med formlen for toppunktet, diskriminaten eller lign?

T = -b/2a , -d/4a

d = b^2 -4ac

på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2013 af mathon

 

             xT = -b/(2•1) = -1,5

                     b = 3


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. februar 2013 af Stats

hmm, Du kan starte med at kigge på hvilke værdier du kan benytte i P(x)...

Og som du selv har skrevet.
T=-b/2a=-1.5

a=1 i dit andengradspolynomium

-1.5=-b/2·1

Isoler b

og du vil få svaret

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Find b-værdi: P(x)=x^2+bx-5 m. toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.