Matematik

opgave til projekt angående funktioner

24. februar 2013 af number1boss (Slettet) - Niveau: A-niveau

hey studieportal :)

jeg har brug for lidt hjælp til en opgave i et matematik projekt.

projektet hedder: matematik projekt bænken.

opgaven lyder:

bestem placeringen af afstivningen idet koordinaterne til punkterne Z1 og Z2 bestemmes

 

jeg ved ikke hvordan jeg skal regne det ud, så jeg søger lidt hjælp her :)

 

jeg har vedhæftet projektet, det er opgave f

 

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Vælg et punkt Pt på liniestykket AB:

Pt: OPt = OA + t·AB , t ∈ [0;1]

Opstil ligningen for linien gennem Pt vinkelret på AB : linien har AB som normalvektor. Bestem liniens skæringspunkt Qt med cirkelbuen DG og beregn længden |PtQt| udtrykt ved t. Løs ligningen

|PtQt| = 75 .

For denne værdi af t gælder der, at Z1 = Qt og Z2 = Pt .


Skriv et svar til: opgave til projekt angående funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.