Matematik

Bestem monotoniforholdene

24. februar 2013 af 2650michy (Slettet) - Niveau: B-niveau

en funktion f er bestem ved

f(x) = 1/3 x3 -2x2-5x

 

Bestem monotoniforholdene for f

 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2013 af nielsenHTX

løs f '(x)=0 for at finde ekstrema

og brug så at f(x) er voksende hvis f '(x)>0 og

f(x) er aftagende hvis f '(x)<0 i hvert interval mellem hvert ekstrama


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2013 af Singlefyren (Slettet)

find de steder hvor f '(x)=0

og du ved at a=1/3 er positiv


Skriv et svar til: Bestem monotoniforholdene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.