Kemi

Oxidationstal for C i COOH

25. februar 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

CH3CH2CHO+ KMnO42- -->CH3CH2COOH+ KMnO2

er oxidationstallet for C i COOH  2?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2013 af ChemistryIsKey

Oxidationstallet for de to oxygenatomer er som bekendt -2. Oxidationstallet for hydrogen er +1. Da ladningen samlet set skal give 0 kan du opstille følgende beregning

     2 · -2 + 1 + x = 0

     -3 + x = 0

     x = 3

Oxidationstallet for C i COOH er herved +3 :)


Svar #2
25. februar 2013 af Thecoolstuff (Slettet)

Takker :)


Skriv et svar til: Oxidationstal for C i COOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.