Matematik

Hjælp til matematik akut

25. februar 2013 af skoledreng96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vil i gerne hjælpe mig :) da vi ikke har haft så meget om det og at jeg var syg de første gange vi havde om det, har jeg desværre slet ikke styr på det, så det ville være super, hvis i gad  hjælpe mig. 
befolkningstallet i et land vokser med 1,8% om året. Det vokser altså eksponentielt. I 1920 var der 17 mio inbyggere i landet.
a)Beregn grundtallet for den eksponentielle vækst.
b)lad x betegne antallet af af år efter 1920, og opskriv en forskrift for befolkningstallet.
c)Hvor stor var befolkningen i 1932.
d) hvor stor vil befolkningen være i år 2050, hvis væksten fortsætter uændret?
e)Hvilket år passerer befolkningstallet 20 mio.
Tak på forhånd. :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

a. Grundtallet må være 1+r = 1,018

b. f(x) = 17 1,018, hvor x = 1,2,3,.. år efter 1920

c. f(12) = ...

d. f(130) = ...

e. Bestem x, så f(x) = 20 


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

Ad. b.: Lille rettelse: f(x) = 17 1,018x


Svar #3
25. februar 2013 af skoledreng96 (Slettet)

Tak ska du have Lars :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. februar 2013 af mathon

e)
                                            y = b•ax

                                           ln(y/b) = ln(a)•x

                                           x = ln(y/b) / ln(a)

 

 

                                           x = ln(20/17) / ln(1,018)

   


Skriv et svar til: Hjælp til matematik akut

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.