Matematik

Reducer uden brug af lommeregner (log)

28. februar 2013 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

a=log(3)+log(10)-log(5)= log (6) den er jeg med på..

men hvorfor er:

c=log(5)+log(6)-log(3) = log(1) og ikke log(10)???

i begge tilfælde skal man jo gange de to første led og derefter dividere med det sidste.. Facit i den sidste siger 1 og det siger lommeregneren også :/


Brugbart svar (4)

Svar #1
28. februar 2013 af ultramaniac (Slettet)

#0 c er ikke lig log(1) ...  c=log(10)=1


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. februar 2013 af SuneChr


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. februar 2013 af mathon

 

eller

                       c = log(5) + log(6) - log(3)

                       c = log(5) + log(2•3) - log(3)

                       c = log(5) + log(2) + log(3) - log(3)

                       c = log(5) + log(2) = log(5•2)

                       c = log(10) = 1


Svar #4
28. februar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

Alletiders :). Nu der lige er kyndige folk på banen.. Hvad stiller jeg så op med denne hér?

d=log(4/5)+log(15)+2log(2)-log(48)

den skal give nul, men det kan jeg ikke komme frem til. Tror det er det to-tal foran log(2) der driller mig.


Brugbart svar (2)

Svar #5
28. februar 2013 af mathon

 

                 d = log(4/5) + log(15) + 2log(2) - log(48)

                 d = log(4) - log(5) + log(3•5) + log(4) - log(42•3)

                 d = log(4) - log(5) + log(3) + log(5) + log(4) - (log(42) + log(3))

                 d = log(4) - log(5) + log(3) + log(5) + log(4) - 2log(4) - log(3)  = 0

                


Skriv et svar til: Reducer uden brug af lommeregner (log)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.