Kemi

Hvordan griber man sådan en opg. an?

28. februar 2013 af Bladlus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. 

Jeg skal bestemme om de to opløsninger vil resultere i en buffer, f.eks.:

100,0 mL0,10 M NH3 og 100,0 mL 0,15 M NH3Cl

Hvordan skal man gribe sådan en an? Umiddelbart tænker jeg at man skal opstille en reaktionsligning, men disse kan da ikke reagere med hinanden eller er det bare mig?

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2013 af Hr. Kræmer (Slettet)

Først skal du lige være sikker på hvilke 2 stoffer du har at gøre med:
NH3  og  NH4Cl  (tror du har lavet en slå-fejl på den dér)
NH4Cl vil i en vandig opløsning gå i opløsning - og derved gå "i stykker" til NH4+ og Cl-

Dernæst skal du finde ud af hvor mange mol du har af basen (NH3) og den korresponderende syre (NH4+)

Er det nok til at gribe den an?


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2013 af mathon

 

                      100,0 mL0,10 M NH3 og 100,0 mL 0,15 M NH4Cl

                     
                             det korresponderende syre/basepar         NH4+/ NH3

            

                                      pH = pKs + log(cb/cs) = 9,25 + log((0,10 M) / (0,15 M)) = 9,07


Skriv et svar til: Hvordan griber man sådan en opg. an?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.