Matematik

nspire virker ikke

01. marts 2013 af Nilysberg (Slettet) - Niveau: B-niveau

heeeey alle

102+122-2*10*12*cos(25)

styket ovenover har jeg sat ind  på nspire men jeg kna simpelt hen ikke få et resultat jeg kan bruge til noget - eneten får jeg 244-240*cos(25) eller også hvis jeg trykker "ctrl" inden "enter" får jeg dette resultat 26.9 hvilken ikke passer til siden i trekanten da siden er kortere end de to andre sider som hhv er 12 og 10......

Kan nogen hjælpe mig, det ville være en kæmpe hjælpe - taaaaaaaaaak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2013 af Maksilkemi (Slettet)

10^2+12^2-12*(2*10)*Cos(25)=26.4861311


Svar #2
01. marts 2013 af Nilysberg (Slettet)

det giver bare ikke mening når de to andre sider er kortere a=12 b=10......... 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2013 af Maksilkemi (Slettet)

Så må du have gjort noget forkert. Beregningen er rigtig.


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. marts 2013 af LeonhardEuler

Kunne du indskrive opgaven her, så vi kan finde fejlen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. marts 2013 af SuneChr

Kan det passe, at opgaven hedder

I    ΔABC  er

A = 25o  ,  b = 10  og    c = 12      ?

Find a.

a = 5,1465

# 1 er korrekt, men skal så have uddraget kvadratroden, så det stemmer med 5,1465 .


Svar #6
01. marts 2013 af Nilysberg (Slettet)

#5

Præcis! Tror jeg har fundet problemet - har glemt at tage kvadratroden af resulatet :-)

Hvor er jeg dum....................

Tak for hjælpen alle sammen :-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. marts 2013 af SuneChr

# 6

Dum, tror jeg næppe du er. Det sker af og til, i begejstringen over matematikkens væsen, at man helt overser eller glemmer helt banale operationer, som man jo godt ved.


Skriv et svar til: nspire virker ikke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.