Matematik

Løs ligningen 2 * (x+1) * (x-3) = 0

02. marts 2013 af Nannaskov94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En der kan hjælpe mig med at løse ligningen 2 * (x+1) * (x-3) = 0

 

Skal jeg starte med at gange 2 ind i den første parentes eller skal jeg gange de to parenteser sammen først?? eller er jeg helt forkert på den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2013 af nielsenHTX

du kan gange ind, men det er meget nemmere at bruge nul-reglen, altså at et produkt kun er 0 hvis en (eller flere) faktorer er 0 så

2 * (x+1) * (x-3) = 0 ⇔

x+1=0 eller x-3=0   som løses hver for sig.


Svar #2
02. marts 2013 af Nannaskov94 (Slettet)

Tror ikke jeg er helt med :S


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. marts 2013 af nielsenHTX

#2 hvad er du ikke med på?


Svar #4
02. marts 2013 af Nannaskov94 (Slettet)

Den der nulregl


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. marts 2013 af nielsenHTX

#4

ok sagt på en anden måde,

to tal ganget sammen kan kun blive 0 hvis en af tallene er 0 altså

a*b=0⇔a=0 eller b=0

og prøv så at genlæse #1

(produkt= tal ganget sammen, faktorer=et tal)

 


Svar #6
02. marts 2013 af Nannaskov94 (Slettet)

Så er jeg med :)
tak :)


Skriv et svar til: Løs ligningen 2 * (x+1) * (x-3) = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.