Matematik

Lineær funktion

03. marts 2013 af Babucha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 

Jeg har et problem med en opgave, som handler om, at jeg skal bestemme b ud fra punktet P (-2,7) og hældningskoefficenten (-0,5). 

Opgaven lyder således: 

Om en lineær funktion y = a*x+b oplyses, at grafen går gennem punktet P(-2,7) og har hældningskoefficienten (-0,5) Bestem tallet b.

Jeg håber rigtig meget, at der er nogle, som vil hjælpe mig. 

Tusind tak på forhånd! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2013 af LeonhardEuler

a = (y2 - y1) / (x2 - x1

Derefter insæt  P(-2,7) ind i ligning y = a*x+b og isolere b


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2013 af 5555555 (Slettet)


Svar #3
03. marts 2013 af Babucha (Slettet)

Undskyld, men jeg forstår det ikke helt /:


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. marts 2013 af LeonhardEuler

Jeg havde misforstået din opgave, men se her :

P (-2,7) = P (x,y)

Hældningskoffiecent  : (-0,5) = a 

Du indsætter oplysningerne i den generelle formel:

y = a*x + b 

 

7 = 0,5*-2 +b

Og så isolere du b

(7/0,5)+2 = b

16=b


Svar #5
03. marts 2013 af Babucha (Slettet)

Tusind tak, jeg tror, at jeg forstår det! Tusind tak! :))) 

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. marts 2013 af 2g,eren (Slettet)

Du kunne også have brugt topunktsformlen.


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.