Matematik

Linæer sammenhæng

03. oktober 2005 af JuMMe^ (Slettet)
Jeg har fået stillet denne opgave: En

linie y = ax+b går igennem A(1,1) og B(5,7).
1. Bestem konstanterne a og b.
2. Find y når x=10.
3. Find x når y = 28.

mine svar :

1.

a = y2-y1/x2-x1 = 7-1/5-1 = 1,5

b = y1-a*x1 = b = 1-1,5*1 = -0,5

y = 1,5x - 0,5

2.

1,5x * 10 - 0,5 = 14,5

3.

1,5x - 0,5 = 28 <-> 1,5x = 28,5/1,5 = x = 19

er det rigtigt? :)



2.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2005 af ¤Christina¤ (Slettet)

Ja, det ser rigtigt ud... Du skal bare ikke lige have det x stående efter 1,5 i 2.... ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

ad 1.
Modulo manglende parenteser er det ellers korrekt.

ad 2.
Korrekt resultat, men forkert opskrevet udregning. Skriv i stedet eksempelvis

y_10 = 1,5*10 - 0,5 = 14,5

ad 3.
Du bruger nærmest lighedstegnene til at definere en læseretning. Det går ikke i matematik. Således:

1,5x - 0,5 = 28 <=>
1,5x = 28,5 <=>
3x = 57 <=>
x = 57/3 = 19

//Epsilon

Svar #3
03. oktober 2005 af JuMMe^ (Slettet)

Mange tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Linæer sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.