Fysik

Tegn de kræfter som virker p ̊a masserne m1 og m2 og indlæg et passende koordinatsystem.

03. marts 2013 af sss_nnn (Slettet) - Niveau: B-niveau

(a) Tegn de kræfter som virker p °a masserne m1 og m2 og indlæg et passende koordinatsystem.

(b) Opskriv Newtons 2. lov for masserne m1 og m2.


(c) Udled et udtryk for acceleration a af klodserne og for spændingen T i snoren.


(d) Find talværdier for a og T givet at m1=2 kg og m2=1 kg.

 

Er der nogle kloge der kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2013 af YesMe (Slettet)

Flere oplysninger mangler.


Svar #2
03. marts 2013 af sss_nnn (Slettet)

jeg har lige vedhæftet hele opgaven 

Vedhæftet fil:3.docx

Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Her er billedet i opgaven

Vedhæftet fil:Opg3.png

Brugbart svar (1)

Svar #4
04. marts 2013 af YesMe (Slettet)

a) Du skal lære om free body diagram

b) Læs om 2. Newtons lov.

c) Opskriv ligninger for deres retninger i både x- og y- retning. Husk, at accelerationen og snorkraften for begge masser har samme størrelse.

d) Med substitutions metoden fra opgave c kan du enten finde a eller T efter insættelse af de ønskede værdier.


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. marts 2013 af hesch (Slettet)

Ad c)  m1's gnidningskoefficient = 0. Tyngdeaccelerationen, g, accelererer m1+m2 med kraften g*m1, hvorfor m1 og m2 accelererer med

a =m2 / ( m1+m2 ) * g

T = m1 * a = m1*m2 / ( m1+m2 ) * g

Ad d)  m1=2kg,  m2=1kg.

a = 1/3*g = 3,27 m/s2

T = 2kg * a = 6,54 N


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. marts 2013 af hesch (Slettet)

#5: Rettelse:  Tyngdeaccelerationen, g, accelererer m1+m2 med kraften g*m2


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. marts 2013 af YesMe (Slettet)

#5

Hvad betyder "Ad"?


Brugbart svar (2)

Svar #8
04. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det betyder "vedrørende" eller "angående". Se http://ordnet.dk/ods/ordbog?select=ad,2&query=ad


Brugbart svar (1)

Svar #9
05. marts 2013 af Angel05 (Slettet)

Andersen11?

 

Hvordan får du a = 3,27 m/s^2? 

 

Jeg får 0,033944 m/s^2

 

Siger du ikk:

 

a = 1 kg /(2 kg +1 kg)*9,82 m/s^2


Brugbart svar (1)

Svar #10
05. marts 2013 af hesch (Slettet)

#9:  Jeg ved ikke rigtig hvem du spørger.   a = 3,27 m/s2, står skrevet i  #5, men ikke af Andersen11.

Men jo,

a = 1 kg /(2 kg +1 kg)*9,82 m/s    hvilket betyder

1 / 3 * 9,82 m/s2 = 3,27333 m/s2      ikke     1 / ( 3 * 9,82 ) m/s2  = 1 / 3 / 9,82  m/s2


Brugbart svar (1)

Svar #11
05. marts 2013 af Angel05 (Slettet)

Ah sorry.. spørgsmålet var henvendt til dig, min fejl :)

Men tak for det :)

Skriv et svar til: Tegn de kræfter som virker p ̊a masserne m1 og m2 og indlæg et passende koordinatsystem.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.