Matematik
Bestem Integralet
Hej derude..
Jeg har siddet og knoklet med dette integrale, og jeg kan ikke finde ud af det.. Den skal løses uden lommeregner.
01∫4x+2/x2+x+1 dx
Håber i kan hjælpe mig.. Jeg vil rigtig gerne vide hvordan i har gjort, for jeg taber mig selv undervejs! :(
Mvh Rasmus
Svar #4
04. marts 2013 af mathon
sæt
u = x2 + x +1 og dermed du = (2x+1)dx
så du får
0∫1(4x+2)/(x2+x+1)dx = 2 • 0∫11/(x2+x+1)•(2x+1)dx = 2 • 1∫31/u•du =
2 • (ln(3) - ln(1)) = 2•ln(3) = ln(9)
Svar #5
04. marts 2013 af hollybaabz (Slettet)
#1 Lige præcis :)
#4 Er Ln(9) Så svaret på opgaven?? Og så skal der ikke gøres mere ved den?
Skriv et svar til: Bestem Integralet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
