Matematik

beregning fra decimaler til minutter

04. marts 2013 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heej.. 

jeg står med en opgave der lyder sådan her:

Den tid det tager at tilbage lægge en vejlængde, kan fastlægges ved : Tid= Vejlængde/gennemsnitshastighed

og gennemsnitshastigheden fastlægges ved: Gennemsnitshastighed = vejlængde / tid

 

1) lav en ferskrift, støttepunkts tabel og graf for sammenhængen mellem tiden x målt i timer og gennemsnatishastigheden y målt i km/t. som vejlængde skal du bruge afstanden til diy uddannelses sted. og det er i det her tilfællede 20 km. 

 

Kan virkelig ikke komme igang med den opgave, er fuldstændig ideforladt..:(

 

Håber der er nogle der kan hjælpe..:D på forhånd tak..


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2013 af peter lind

Mener du ikke at du vil have minutter omregnet til timer ?. I så fald hvis du har x minutter så er det i timer x/60


Svar #2
04. marts 2013 af Anonyminized (Slettet)

Jo, det er det jeg siger er fuldstændig lost i den her opgave..:(


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2013 af mette48 (Slettet)

gennemsnits hastighed er vejlængde delt med tid

y = 20 / x             x ≠ 0

Brug evt. multipla af 0,1 time (= 6 min) som x værdier

Det er nemt at indsætte både på en akse med timer og på en akse med min.


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. marts 2013 af mathon

 

                       v / km/f         t / h
                       2                  10
                       4                   5
                       5                   4
                     10                   2
                     15                (4/3)
                     20                  1

                 
                      


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. marts 2013 af mathon

 

               km/f   --->   km/h


Skriv et svar til: beregning fra decimaler til minutter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.