Fysik

Fysik

04. marts 2013 af Augustagh (Slettet)

HJÆLP!! 
 

Jeg har 4 opaver som jeg ikke kan finde ud af!! 

Spg 1;Langbølgesenderen i Kalundborg, som nu er nedlagt, udsendte radiobølger med bølgelængden 1200 m.Hvilken frekvens sendte den på?

Spg 2; Danmarks Radios program 3 sender i FM-båndet på 92 MHz. Hvilken bølgelængde svarer det til?

Spg 3; En god antenne skal helst være 1/4 bølgelængde lang. Hvor lange antenner skal der bruges i de to tilfælde?

Spg 4;Beregn bølgelængden af fotoner med energien 8,6 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2013 af peter lind

Brug bølgelængde*frekvens = bølgehastighed

4;   Plancks konstant *frekvens = fotonenergi


Svar #2
05. marts 2013 af Augustagh (Slettet)

Men der bliver jo ikke oplyst særlig mange tal? Hvilken nogle skal man sætte ind der?

Brugbart svar (3)

Svar #3
05. marts 2013 af mathon

   Spg 1

                       f = c/λ = (3·108 m/s) / (1200 m) = 250000 s-1 = 250 kHz

   Spg 2

                       λ = c/f = (3·108 m/s) / (92·106 s-1) = 3,26 m

   Spg 3

                      0,25*{1200,3.26} = {300,0.82}

                             dvs
                                           300 m   og   82 cm

   Spg 4

                      λ = (h•c)/E = (1239,84 eV·nm) / (8,6 eV) = 144,168 nm

 

 


Svar #4
05. marts 2013 af Augustagh (Slettet)

Tak for hjælpen !;D 


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.