Matematik

sandt eller falsk ligninger m.m.

05. marts 2013 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan udregner man om følgende stykker er sandt eller falsk?

(3b)2 = 9b2

√a2 = a

√ 25 b2 = 5b

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man udregner venstresiden ved at benytte regneregler for potenser, og så undersøger man, om detstemmer med højresiden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2013 af SuneChr

Der gælder for ethvert reelt a

           og

for  a ≥ 0

Begge udsagn er sande og kan skrives:

∀ a ∈ R :    

∀ a ≥ 0 :    


Skriv et svar til: sandt eller falsk ligninger m.m.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.