Matematik
funktioner,
jeg har et spørgsmål til en opgave om funktioner
opgaven lyder
en tabel viser nogle funktionsværdier for funktionerne f, g og h
(tabelen kan ses under vedhæftet)
det oplyses at f er stamfunktion til g og at g er stamfunktion til h
hvordan bestemmes tallet -1 2 ∫ g(x)dx, ?
og hvordan bestemmes en ligning for tangenten til grafen for punktet P(1,g(1)),
Svar #1
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)
Så ved man, at
-1∫2 g(x) = f(2) - f(-1) = ...
Indsæt tal fra tabellen.
Man ved også, at g '(x) = h(x). Til at opskrive tangentlignikngen skal man benytte g '(1), som altså er lig med h(1). Indsæt de relevante tal fra tabellen i tangentligningen
y = g '(1) · (x - 1) + g(1)
Svar #2
05. marts 2013 af peter lind
∫-12g(x) dx = f(2)-f(-1)
Ligningen for tangenten til grafen for g(x) i (x0, g(x0)= er y=g'(x0)(x-x0)+g(x0)
Skriv et svar til: funktioner,
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
