Fysik

Acceleration

06. marts 2013 af Lalaaa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa:) . Jeg er lige gået i stå med en opgave, og forstår ikke hvordan jeg kommer videre. Kan i hjælpe ?

En sandsæk tabes fra en ballon som hænger stille i højden H=300 m over jorden.
a. Hvad er afstanden mellem sandsækken og jorden efter tiden t’=5 s?

Hvis tyngdeaccelerationen er stabil, skal jeg så ikke bruge denne formel ?

s= 1/2 at^2+v_0 t+s_0

Men ved så ikke hvilke værdier jeg skal indsætte 


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. marts 2013 af mette48 (Slettet)

faldvej s=½gt2   t=5   v=0

s=0.5*9,82*52 m

højde over jorden 300-s

 


Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.