Matematik

2a*2a + a(2a – 4a*4a ) = 0

06. marts 2013 af bummelumbumbum (Slettet)

Hej alle,

Hvad er løsningen på 2a*2a +  a(2a – 4a*4a ) = 0?

Jeg har fået valgmulighederne:

A) —2

B) 0,5

C) 1

D) 2

E) 5


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den korrekte løsning er desværre ikke mellem de 5 mulige svar, hvis du ellers har skrevet opgaven korrekt her.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2013 af LeonhardEuler

Hvis du ser på selve ligningen, så har alle ledene et konstanten a, dermed kan løsningen kun være 0.


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke den eneste løsning. Ligningen som den er skrevet reduceres til

6a2 -16a3 = 0 , dvs

2a2·(3 - 8a) = 0 ,

dvs

a = 0 ∨ a = 3/8


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. marts 2013 af LeonhardEuler

Yep, ved at bruge nulreglen, er det en ganske enkel sag.


Skriv et svar til: 2a*2a + a(2a – 4a*4a ) = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.