Matematik

En funktion

07. marts 2013 af Gentofte18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Nogen der kan hjælpe mig med den her funktion?

 

En funktion f er bestemt ved f(x) = 2x3 + 4 In x

f’(x) skal bestemmes

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2013 af PeterValberg

Overordnet gælder:

det første led (2x3) differentieres efter metoden:

det andet led (4ln(x)) differentieres efter metoderne:

og

sidstnævnte regel er man simpelthen nødt at huske :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. marts 2013 af lfdahl (Slettet)

f(x) = 2 x3 + 4 In x ⇒ f'(x) = 2 3 x2 + 4 (1/x) = 6 x2 + 4/x 


Skriv et svar til: En funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.