LaTeX
Nummerering af formler
04. oktober 2005 af
Export (Slettet)
Hvis jeg har to ligninger som ét system, så kan jeg nummerere systemet ved én reference vertikalt midtfor med
\\begin{equation}
\\begin{gathered}
\\label{eq:1}
a&=Hest\\\\
b&=pony.
\\end{gathered}
\\end{equation}
Men hvis jeg nu gerne selv vil bestemme hvordan referencen skal være (jeg vil gerne have (*)), hvordan gør jeg så det? Jeg har prøvet med \\tag{*}, men det kan jeg ikke få til at virke.
Håber ikke mit spørgsmål er helt uforståeligt.
\\begin{equation}
\\begin{gathered}
\\label{eq:1}
a&=Hest\\\\
b&=pony.
\\end{gathered}
\\end{equation}
Men hvis jeg nu gerne selv vil bestemme hvordan referencen skal være (jeg vil gerne have (*)), hvordan gør jeg så det? Jeg har prøvet med \\tag{*}, men det kan jeg ikke få til at virke.
Håber ikke mit spørgsmål er helt uforståeligt.
Svar #1
04. oktober 2005 af Export (Slettet)
#0:
"midtfor" --> "midt for".
Jeg har brugt LaTeX-manualen/-bogen på http://www.imf.au.dk/system/latex/bog/version2.1/dlf_ltx_noter_2.1d.pdf som guide.
"midtfor" --> "midt for".
Jeg har brugt LaTeX-manualen/-bogen på http://www.imf.au.dk/system/latex/bog/version2.1/dlf_ltx_noter_2.1d.pdf som guide.
Svar #2
04. oktober 2005 af Export (Slettet)
Jeg har nu også forsøgt mig med
\\begin{gather}
\\begin{aligned}
\\label{eq:1}
x_1'&=(a-bx_2)x_1,\\\\[3mm]
x_2'&=(cx_1-d)x_2,
\\end{aligned}
\\end{gather}
men uden held.
\\begin{gather}
\\begin{aligned}
\\label{eq:1}
x_1'&=(a-bx_2)x_1,\\\\[3mm]
x_2'&=(cx_1-d)x_2,
\\end{aligned}
\\end{gather}
men uden held.
Svar #3
04. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Du var ganske tæt på i #2; følgende bør kunne klare det for dig:
\\begin{gather}
\\tag{$*$}
\\begin{aligned}
\\label{eq:*}
x_1'&=(a-bx_2)x_1,\\\\[3mm]
x_2'&=(cx_1-d)x_2,
\\end{aligned}
\\end{gather}
\\begin{gather}
\\tag{$*$}
\\begin{aligned}
\\label{eq:*}
x_1'&=(a-bx_2)x_1,\\\\[3mm]
x_2'&=(cx_1-d)x_2,
\\end{aligned}
\\end{gather}
Skriv et svar til: Nummerering af formler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
