Matematik

forskriften for en eksponentielle sammenhæng. y og vækstrate oplyst

08. marts 2013 af sonnyhede (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hello.

Jeg sidder med 3 spørgsmål jeg ikke kan finde finde ud af. Jeg Er i tvivl om hvilken formel jeg skal bruge.

lidt hjælp ville være fantastisk :)

13. Bestem forskriften for den eksponentielle sammenhæng, der skærer y-aksen i 2 og har en vækstrate på 15%.

14. Bestem forskriften for den eksponentielle sammenhæng, der skærer y-aksen i 4 og har en vækstrate på -25%.

16. Bestem forskriften for den eksponentielle sammenhæng, der skærer y-aksen i 3 og har en fordoblingskonstant på 4.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Eksponentiel vækst: f(x) = b · ax .

Skæringspunkt med y-aksen:     b = f(0) .

Vækstrate r:     a = 1+r

Fordoblingskonstant X2:     f(x) = b·2x/X2


Skriv et svar til: forskriften for en eksponentielle sammenhæng. y og vækstrate oplyst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.