Matematik

brøker og ligninger

08. marts 2013 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 Jeg søger hjælp til at rette disse tre regnestykker, facit stemmer ikke med mine udregninger

1.        3 (x + 5 )

                7          = 6

           3(x+5) = 7 * 6
           3(3x + 5 ) = 42
            x + 5 =  3
            x + 5 =  8,4
            x = 8,4 - 5
            x = 3,4

skal gi' x = 9
___________________________________

2.                8 ( 4 + x )

         40  =       3

         8 (4 + x) = 40-3
         8 (4 + x) = 120
        4 + x = 120/8
         x = 15+4
         x = 19

Skal gi' x = 11

____________________________________

3.     7 ( x - 9)

             6          = 14

          7 (x - 9) = 14*6
7 (x - 9) = 84
x - 9 = 84/7
x - 9 = 12
x = 12-9
x = 3

 


Skal gi x = 21


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er samme slags opgaver, som du har kørende i den anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1314561 .

Du skal lære de fundamentale regler for at arbejde med ligninger.

Man kan addere den samme størrelse på hver side uden at ændre ligningens gyldighed.

Man kan gange eller dividere med den samme størrelse, der ikke er 0, på hver side.

I Opg 3, for eksempel, kommer man videre fra

x - 9 = 12

ved at lægge 9 til på hver side, til

x = 12+9 = 21.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2013 af 123434 (Slettet)

(3x+15)/7=6

3x+15=42

3x=27

x=9

(32+8x)/3=40

32+8x=120

8x=88

x=11

(7x-63)/6=14

7x-63=84

7x=147

x=21

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Opg 2. fik du i øvrigt løst med udførlige forklaringer i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1312492


Skriv et svar til: brøker og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.