Matematik

bevis lineær funktion

09. marts 2013 af seb123astian (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej!
Jeg har fået en opgave som hedder bevis a=y2-y1/x2--x1.
Nogle der kan hjælpe?

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2013 af ChemistryIsKey

Antag at du har to punkter for en lineær funktion

     y1 = ax1 + b

     y2 = ax2 + b

Du trækker nu disse udtryk fra hinanden og får altså

     y2 - y1 = ax2 + b - (ax1 + b)

     y2 - y1 = ax2 + b - ax1 - b

     y2 - y1 = a · (x2 - x1)

     a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

q.e.d.   :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2013 af mathon

tegn et koordinatsytem med en skrå ret linje gennem punkterne
P1(x1,y1) og P2(x2,y2)

tegn vandrette og lodrette forbindelseslinjer, så den ene retviklee trelant får kateterne 1 og a

du får således to ensvinklede trekanter
                             hvor
                                                  y2-y1      a
                                                                  ------- = ---
                                                                   x2-x1       1
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2013 af ChemistryIsKey

Se evt. følgende film fra youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=SKJGw1BRqyI

:)


Skriv et svar til: bevis lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.