Matematik

10 klasse mat....er det rigtigt?

05. oktober 2005 af Anne lou (Slettet)
en klasse med 21 elever, og 2 lærere for at komme til byen skal de købe klippekort til bus.

fra hjemmet til centrumet og tilbage igen om fem dage. tre aftener vil de også ind til centrumet og tilbage igen. på en enkelt tur bruges et klip pr. person

:HVOR MANGE KLIP SKAL HVER PERSON BRUGE UNDER HELE SKOLEREJSEN? min måde:(21¤5)=105

:HVOR MANGE KLIP SKAL ELEVER OG LÆRERE I ALT BRUGE PÅ FEM DAGE? min måde:(21plus2*5)=115

klippekortet med 10 klip koster 105 kr det er tilladt flere personer at rejse på samme klippekort. klassen ønsker at bruge så få klippekortsom muligt.

:BEREGN DE SAMLEDE UDGIFTER TIL 10-TURSKLIPPEKORT PÅ DE FEM DAGE? min måde:(105:10)=

Svar #1
05. oktober 2005 af Anne lou (Slettet)

en kontantbillet, der svarer til et klip, koster 17 kr.

:BEREGN BESPSRELSEN I PROCENT VED AT BRUGE KLIPPEKORT I STEDET FOR AT KØBE KONTANTBILLET: min måde:(10:100*17)=

:HVOR MANGE UBRUGTE KLIP HAR KLASSEN TILBAGE NÅR TUREN ER SLUT? min måde:(21plus21)= 42
(10plus10)=20
(42-20)=22 tilbage.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2005 af PreXus (Slettet)

Du skal måske lige kigge på dine tal igen og læse ordentlig hvad der står i teksten. Der står jo at der bruges et klip for en enkelt tur. Ligeledes har du heller ikke regnet de gange med de vil ind til centrum om aftenen!! Så prøv lige at udregn det igen og skriv her inde hvad du så kommer frem til!

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

•HVOR MANGE KLIP SKAL HVER PERSON BRUGE UNDER HELE SKOLEREJSEN?

..Husk at det kun er for én person, du skal beregne for!

De tager 4 gange ind til centrum.

Da de også skal retur, må regnestykket være:

4 * 2 = 8

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

•HVOR MANGE KLIP SKAL ELEVER OG LÆRERE I ALT BRUGE PÅ FEM DAGE?

Man skal vel gå ud fra at de 3 gange de tager ind til centrum, er imellem de 5 dage?

I så fald er regnestykket:

8*(21+2) = 184 klip

Svar #5
05. oktober 2005 af Anne lou (Slettet)

mange tak men kan du ikke osse lige rette de 3 sidste, skal nemlig aflever det imorgen:)

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

• BEREGN DE SAMLEDE UDGIFTER TIL 10-TURSKLIPPEKORT PÅ DE FEM DAGE?

Et klippekort koster: 105 kr.

Regnestykket må derfor være:

(184 : 10) * 105 = 1932

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

• BEREGN BESPSRELSEN I PROCENT VED AT BRUGE KLIPPEKORT I STEDET FOR AT KØBE KONTANTBILLET:

En enkelt billet koster 17 kr.
Da de skal bruge 184 klip må regnestykket være:

184 * 17 = 3128

Da den procentlige besparelse skal findes må regnestykket være:

(3128-1932)/1932 * 100% = 62%

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

RETTELSE:

(3128-1932)/1932 * 100% = 62%

Skal istedet være:

(3128-1932)/1932 * 100% = 61,9047%

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

*61,9048

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

Hmmm... jeg har glemt at de bliver nød til at købe 190 klip da 10-tur kortet, jo ikke bliver klippet over... ;D

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

• BEREGN DE SAMLEDE UDGIFTER TIL 10-TURSKLIPPEKORT PÅ DE FEM DAGE?

Et klippekort koster: 105 kr.

Regnestykket må derfor være:

(190 : 10) * 105 = 1995 kr.

- Idet de bliver nød til at betale for 190 klip.

• BEREGN BESPSRELSEN I PROCENT VED AT BRUGE KLIPPEKORT I STEDET FOR AT KØBE KONTANTBILLET:

En enkelt billet koster 17 kr.
Da de skal bruge 184 klip må regnestykket være:

184 * 17 = 3128

Da den procentlige besparelse skal findes må regnestykket være:

(3128-1995)/1932 * 100% = 58,6439%

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

• HVOR MANGE UBRUGTE KLIP HAR KLASSEN TILBAGE NÅR TUREN ER SLUT?

Da de har købt 190 men kun skal bruge 184 må regnestykket være:

190 - 184 = 6 klip

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

Aghh... :D

Dette er det rigtige svar i #11

3128-1995)/3128 * 100% = 36,22

Brugbart svar (0)

Svar #14
05. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

#13

36,22%

Svar #15
05. oktober 2005 af Anne lou (Slettet)

takker


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

Vi tager opgaven helt forfra - i let rettet version:

"En klasse med 21 elever og 2 lærere skal købe klippekort til bus for at komme til byen.

De rejser fra hjemmet til centrum og tilbage igen fem dage. Tre aftener vil de også ind til centrum og tilbage igen. På en enkelttur bruges et klip pr. person."

Ergo, ud og hjem otte gange (5+3) i alt og derfor

(8*2)klip = 16 klip

per person (16 enkeltture!).

I andet spørgsmål gælder det blot om at fremskrive resultatet fra første spørgsmål en faktor 23 for at beregne det samlede antal klip.

Resten af opgaven bærer præg af manglende præcision i oplysningerne, måske fordi der mangler oplysninger?

"Klippekortet med 10 klip koster 105 kr. Det er tilladt flere personer at rejse på samme klippekort. Klassen ønsker at bruge så få klippekort som muligt."

"En kontantbillet, der svarer til et klip, koster 17 kr."

Tja, hvor mange personer er 'flere' helt præcist? Det virker i hvert fald absurd at skulle antage, at 21 elever og to lærere kan rejse på samme klippekort. Om kontantbilletterne må man antage, at de kan bruges af netop én person, eftersom intet andet er nævnt.

Kort sagt er det ønskeligt med mere præcis information.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #17
05. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

De rejser da kun 4 gange!?

En gang i 5 DAGE! + 3 aftener??

Brugbart svar (0)

Svar #18
05. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#16:
Hvis de derimod skal med bus fra hjemmet til byens centrum og tilbage igen fem dage senere og derforuden tager bussen til centrum og tilbage igen tre aftener, forbruges kun 8 klip (8 enkeltture). Hvordan de så end fragter sig mellem centrum og hjemmet i mellemtiden, involverer det åbenbart ikke bustransport.

//Epsilon

Skriv et svar til: 10 klasse mat....er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.