Matematik

Teknisk Matematik opg. 390 og 391

11. marts 2013 af pipm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg laver en afleveringsopgave til imorgen og jeg kan ikke komme videre.. Nogen der kan hjælpe mig?

opgaven er på filen som jeg har lagt.


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. marts 2013 af lfdahl (Slettet)

Ad. 391:

Nedbøjningen er udtrykt som: u(x) = k r x (1 - (x/r)2)

Maksimum bestemmes: u'(x) = k r [(1 - (x/r)2) - x 2 (x/r) (1/r)] = k r [1 - 3 (x/r)2

u'(x) = 0 ⇒ 1 - 3 (x/r)2 = 0 ⇒ (x/r)2 = 1/3 ⇒ x = r/√3 


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. marts 2013 af mette48 (Slettet)

Punktet (x0,y0) på t(x) har en afstand fra linien
r(x)=-0,004x-6, der kan beregnes med formlen for afstand

afstand=|a*x0+b-y0| / (a^2+1)^½

y0 = t(x0) beregnes og indsættes i formlen for afstand, så man får et udtryk (en funktion) i x0

Find min for denne  funktion


Skriv et svar til: Teknisk Matematik opg. 390 og 391

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.